Najnovšie články

Ako vyberiem správnu veľkosť outdoor capačiek Stonz® Booties?

Stonz_Booties

Prečo je výber správneho typu a veľkosti obuvi pre vaše dieťa taký dôležitý?

 

Výber správneho typu a veľkosti obuvi pre dieťa je dôležitý hneď z niekoľkých dôvodov.

Vývoj choDIdiel

Detské chodidlá sa stále vyvíjajú a rastú. Detské nôžky rastú až o 1,5 mm za mesiac v prvých troch rokoch a približne 1 mm za mesiac od 3 do 6 rokov! (často nárazovo a potom po milimetroch). Nosenie obuvi, ktorá nesedí správne, môže ovplyvniť prirodzený vývoj chodidiel. Tesné topánky môžu stláčať prsty, zatiaľ čo príliš veľké topánky môžu spôsobovať neprirodzené postavenie nôh.

Pohodlie

Topánky, ktoré sú príliš malé alebo príliš veľké, môžu byť dieťaťu nepríjemné a spôsobovať mu nepohodlie. Správna veľkosť zabezpečuje, že sa vaše dieťa vo svojich topánkach cíti pohodlne a nevznikajú otlaky alebo oderky.

Stabilita a bezpečnosť

Správna veľkosť topánok zaistí stabilnejšiu polohu nohy a pomáha udržiavať rovnováhu. Je to dôležité, ak už vaše dieťa chodí alebo je aktívne, pretože nesprávne sediace topánky môžu byť príčinou zakopnutí a pádov.

Prevencia problémov s chodidlami

Topánky, ktoré nesedia, môžu spôsobiť tiež problémy ako sú zarastené nechty, mozole, pľuzgiere a deformity. Správne zvolený typ obuvi a veľkosť pomáhjú týmto problémom predchádzať.

Predchádzanie chybnéhO držania tela

Nesprávne držanie tela môže byť tiež spôsobené nevhodnou obuvou. Z dlhodobého hľadiska sa môže prejaviť na zdraví chrbtice a celého tela.

Predchádzanie bolestiam

Deti často nemusia byť schopné verbálne vyjadriť, či cítia nepohodlie, tlačenie alebo omínanie, či sa im zle chodí; im stačí, že sa im topánky páčia. Preto je na nás, aby sme zabezpečili, že topánky nášmu dieťaťu sedia a sú mu pohodlné.

Životnosť topánok

Topánky, ktoré sú príliš malé, sa rýchlejšie opotrebovávajú, pretože sú vystavené väčšiemu namáhaniu. Správna veľkosť prispieva k dlhšej životnosti topánok a tým šetrí vaše financie.

Prevencia infekcií

Príliš tesné topánky môžu ovplyvniť prietok krvi do nôh a zvýšiť vlhkosť vnútri topánok, čím sa zvyšuje riziko plesní a infekcií.

UŽ Z NIEKOĽKÝCH vyššie spomenutých dôvodov je zrejmé, aké dôležité je venovať čas výberU optimálneho typu topánok a správnej veľkosti. PLATÍ TO NIELEN PRE DETI.

 

 Stonz_Toddler_Booties

Pri hľadaní ideálnej obuvi pre vaše dieťa máte samozrejme mnoho možností. Ale pozrime sa teraz na to, prečo by ste mohli uvažovať o outdoor capačkách Stonz® Booties. Čo ich robí výnimočnými?

Stonz® Booties sú ideálna voľba pre vekovú kategóriu od 0 - cca 3,5 roka, pretože podporujú prirodzený vývoj chodidiel, sú pohodlné, všestranné a spoľahlivo chránia. Poskytujú ochranu, teplo, pohodlie, bezpečnosť a všestrannosť pre bábätká a deti, a preto sú obľúbenou voľbou rodičov, ktorí chcú zabezpečiť, aby boli ich deti vonku dobre chránené a v pohodlí, nezávisle na poveternostných podmienkach. Stonz® Booties sa rokmi veľmi dobre osvedčili mnohým spokojným rodičom ako celoročky na všetky vonkajšie aktivity v každom ročnom období a v každom počasí.

 

JE VEĽA DÔVODOV, PREČO SÚ STONZ® BOOTIES ČASTO ODPORÚČANÉ ODBORNÍKMI I SAMOTNÝMI RODIČMI. TU JE LEN NIEKOĽKO Z NICH:

 

Zdravý vývoj chodidiel

Stonz® Booties sú navrhnuté tak, aby podporovali prirodzený vývoj chodidiel. Sú ľahké, dostatočne široké, s tenkou flrxibilnou podrážkou. Umožňujú chodidlám voľne sa hýbať, neobmedzujú ich do šírky ani do dĺžky, čo je dôležité práve pre podporu ich zdravého vývoja. Stonz_Booties_certifikat_zdravy_vyvoj_chodidiel

Stonz® má podiatrickú certifikáciu od Canadian Podiatric Medical Association (CPMA) a American Podiatric Medical Association (APMA) pre podporu zdravého vývoja nôh.

Pohodlie

Stonz® Booties sú známe pre svoju pohodlnosť. Sú ľahké a flexibilné, čo umožňuje deťom voľne sa pohybovať a byť aktívnymi. Široký otvor a nastaviteľné zapínanie zabezpečujú pohodlné obutie a vyzutie, zároveň dobre držia na nohe. Booties majú veľkorysý priestor v oblasti podrážky a prstov, takže nemusíte mať obavy, že by chodidlo nemalo dosť priestoru a prsty sa stláčali.

Bezpečnosť

Protišmyková podrážka Stonz® Booties poskytne vášmu dieťaťu stabilitu a ochranu pred pádom, najmä na klzkých alebo mokrých povrchoch a snehu. To je obzvlášť dôležité, keď sa dieťa hrá vonku.

Všestrannosť

Stonz® Booties sú všestranné a vhodné pre rôzne outdoorové aktivity. Noste ich v meste, v lese, na snehu alebo v daždi; sú jednoducho ideálne na výlety, prechádzky a všetky dobrodružstvá na čerstvom vzduchu. Stonz® Booties sú navrhnuté tak, aby chránili nohy vašich detí pred rôznymi poveternostnými podmienkami po celý rok.

 Stonz_Booties_zimne_topanocky

 

CHCEM KÚPIŤ STONZ® BOOTIES PRE MOJE DIEŤA. AKO MÁM VYBRAŤ SPRÁVNU VEĽKOSŤ?

 

Keď ste sa rozhodli pre Stonz® Booties pre svoje bábätko alebo dieťa, pravdepodobne sa pýtate, ako vybrať správnu veľkosť. Booties sú k dispozícii vo veľkostiach S, M, L, XL. Aby sme vám pomohli, máte na stránke k dispozícii veľkostné tabuľky, poradcu veľkostí priamo pri produkte a naše rady a skúsenosti.

 

V nasledujúcich riadkoch sa dozviete krok-za-krokom, ako určiť a vybrať správnu veľkosť Booties pre vaše dieťa:

 

ZMERAJTE CHODIDLÁ:

Keďže topánky nie sú normované, zmeranie chodidiel je prvým krokom pri určovaní správnej veľkosti topánok. Začnite teda zmeraním chodidiel vášho dieťaťa. Je dôležité vždy zmerať obe chodidlá, pretože niekedy môže dôjsť k rozdielom v dĺžke.

 

①-②-③-④ AKO MERAŤ

- POĎME NA TO:

Umiestnite čistý hárok papiera kratšou hranou priamo k stene.
Dieťa postavte na hárok papiera tak, aby sa päta opierala o stenu. Obe nohy by mali byť rovnako zaťažené, váha rovnomerne rozložená, chodidlá navzájom rovnobežné a prsty uvoľnené. Ideálne je merať popoludní.
Zaznačte perom čiaru na papier na mieste, kde končí najdlhší prst. Urobte tak pri oboch chodidlách. Dĺžka medzi stredným okrajom päty a vami zaznačeným koncom najdlhšieho prsta je dĺžku chodidla (merajte od okraja papiera po vaše označenie).
Vezmite namerané hodnoty (napr. 12 cm) a pridajte min 12 mm a max 15 mm ako rezervu. Pri malých deťoch, ktoré začínajú chodiť, odporúčame rezervu 10 mm, pri väčších deťoch môže byť až 15 mm (rezerva alebo nadmerok približne 1 cm je dôležitá, pretože pri chôdzi noha mení polohu aj rozloženie, a zároveň máte rezervu pre rast).

Stonz_Booties_meranie_chodidiel

 

NÁJDITE PRÍSLUŠNÚ VEĽKOSTNÚ TABUĽKU:

Na našej stránke nájdete veľkostnú tabuľku alebo sprievodcu veľkosťami pre Stonz® Booties priamo pri produkte. Rôzne modely topánok môžu mať mierne odlišné veľkosti, preto je dôležité použiť špecifickú tabuľku pre model, ktorý vás zaujíma. Veľkostná tabuľka uvádza dĺžky podrážok, niekedy vnútorné dĺžky v centimetroch.

 

POROVNAJTE DĹŽKU CHODIDLA S VEĽKOSTNOU TABUĽKOU:

Nájdite v tabuľke veľkostí hodnotu, ktorá zodpovedá dĺžke chodidla vášho dieťaťa. Vyberte si veľkosť Stonz® Booties (S, M, L, XL), ktorá zodpovedá tejto dĺžke.

 

ZOHĽADNITE NOSENIE BOOTIES S VLOŽKAMI LINERS:

Ak bude vaše dieťa nosiť Booties spolu s vložkami Liners, berte do úvahy potrebu dodatočného priestoru v topánke. Vložky Liners v Booties zaberajú trochu miesta, preto Booties s vložkami sadnú o niečo menšie. Výrobca odporúča pri nosení Booties s vložkami Liners pridať 1,0 - 1,5 cm ku dĺžke chodidla a vybrať najbližšiu veľkosť Booties podľa veľkostnej tabuľky. Keď už máte správnu veľkosť Booties, vyberte rovnakú veľkosť aj pre vložky Liners.

 

NIE STE SI ISTÍ? KONTAKTUJTE NÁS:

Ak si nie ste istí, ktorú veľkosť Booties si vybrať, alebo ako správne merať, neváhajte nás kontaktovať e-mailom, veľmi radi vám pomôžeme!

 

VYSKÚŠAJTE BOOTIES DIEŤAŤU OBUŤ:

V rámci možností nechajte dieťa vyskúšať Booties predtým, než odstránite štítky alebo topánky začnete nosiť vonku. Obujte dieťaťu topánky a nechajte ho si v nich vnútri na čistom povrchu pobehať. Sledujte, či sa dieťa v nich pohodlne hýbe a cíti sa v nich dobre. Ak áno, super - máte to! Ak by čosi nesedelo, alebo by Booties nesadli, môžete ich nenosené vrátiť, vymeniť alebo alebo sa s nami poradiť.

 

Thinking_Cloud

Pamätajte, že voľba správneho typu topánok a veľkosti je kľúčová pre pohodlie a bezpečnosť vášho dieťaťa, najmä ak sú topánky určené pre outdoorové aktivity pri rôznych poveternostných podmienkach. Ak sa budete držať našich veľkostných tabuliek a rád a zohľadníte ďalšie faktory, ako je vek, výška, zdatnosť chodenia či ako chcete Booties nosiť (na ponožky, kožené capačky, s vložkami Liners a pod.), veríme, že dospejete k dobrému rozhodnutiu.

Stonz_Booties

Na základe našich skúseností deti, ktoré už vedia chodiť, obvykle nemajú problém s väčším priestorom vo vnútri topánok, ak sú Booties správne obuté a uchytené. Booties im vydržia dlhšie a môžu ich nosiť aj tri sezóny. Na prvé kroky a pre začínajúcich chodcov však neodporúčame príliš veľký priestor vo vnútri topánok. Ak je vaše dieťa medzi dvoma veľkosťami, obvykle je vhodnejšie vybrať väčšiu veľkosť pre staršie deti a menšiu veľkosť pre začínajúcich chodcov a užšie nohy.

Mail_bubble

Ak máte pochybnosti a nie ste si úplne istí, aká veľkosť Booties je pre vaše dieťa vhodná, pošlite nám e-mail s dĺžkou chodidla, vekom dieťaťa a informáciou, či budú Booties nosené s alebo bez vložiek Liners. Radi vám poradíme a spoločne iste nájdeme najvhodnejšie Booties pre vaše dieťa :)

 

PÁČI SA VÁM TENTO ČLÁNOK? ZDIEĽAJTE HO S PRIATEĽMI!

facebook.svg email.svg whatsapp.svg facebook_messenger.svg link.svg sms.svg

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

Ktorý model outdoor capačiek Stonz® Booties je pre moje dieťa najvhodnejší?

 

Ako obúvať outdoor capačky Stonz® Booties: krok za krokom

 

Stonz® Booties: Všetko, čo potrebujete vedieť, o obľúbených detských outdoor capačkách

Uverejnené v: Booties

Napísať komentár